Spring naar inhoud
Burg. J. Dijkstraweg 11
8801 PG Franeker

Telefoon 0517-395874
info@zwembadbloemketerp.nl

Over ons

Sinds 28 juli 2011 is de Stichting Exploitatie Zwembad Bloemketerp eigenaar van het zwembad in Franeker. Hiermee is een einde gekomen aan een jaar onzekerheid over het al dan niet open houden van Zwembad Bloemketerp.

De doelstelling van de Stichting is om het zwembad tenminste tien jaar duurzaam te exploiteren en te zorgen dat iedereen in de gemeente Franekeradeel en omstreken gebruik kan blijven maken van het zwembad.

Dit betekent dat zowel de recreatieve zwemmer, de les zwemmer, de scholen, doelgroepen en de verenigingen een plek krijgen in het zwembad. Het zijn dan ook spannende tijden voor het bestuur van de Stichting omdat er nog maar weinig zwembaden in Nederland zijn die zonder een jaarlijkse bijdrage van een Gemeente kunnen.

De Stichting verwacht door de inzet van vrijwilligers, daar waar mogelijk, en een aantal energie besparende maatregelen een sluitende exploitatie te bereiken. De vrijwilliger wordt bijvoorbeeld ingezet bij het tuinonderhoud, groot onderhoud, horeca en schoonmaak.

De zwemlessen blijven gegeven worden door deskundig personeel. De Stichting hoopt
dat alle inwoners van Franeker en de omliggende dorpen met heel veel plezier weer
naar hun Zwembad Bloemketerp komen.