Spring naar inhoud
Burg. J. Dijkstraweg 11
8801 PG Franeker

Telefoon 0517-395874
info@zwembadbloemketerp.nl

Yoga voor Ouderen

Yoga voor ouderen bij een watertemperatuur van 30 graden is heerlijk. De langzame, vloeiende bewegingen worden uitgevoerd in een steeds terugkerend patroon. De hartslag wordt lager, de bloedcirculatie veranderd en de gewrichten worden minder belast. 

Omdat het eenvoudige bewegingen zijn, is het niet moeilijk om aan te leren. Deelnemers krijgen meer gevoel voor evenwicht, meer zelfvertrouwen en meer energie. In het water zijn de oefeningen makkelijker uit te voeren door de steunende en dragende kracht van het water. U hoeft niet te kunnen zwemmen. De oefeningen worden aangepast als U een functiebeperking heeft.

De rek- en strekoefeningen worden gedaan op het rustige ritme van de ademhaling. In het water zijn de grotere bewegingsuitslagen van de ledematen mogelijk dan op het droge. Uw bewegingsmogelijkheden worden hierdoor verbeterd.

De lessen worden gegeven in een gezellige sfeer door een zeer ervaren docent. De lessen duren drie kwartier. In het eerst deel ligt de nadruk op de oefeningen, in het tweede deel op de ontspanning.

U zult verrast raken over het grote aanbod van de yoga en ontspanningsoefeningen. Het gevoel van ontspanning kan nog dagen doorwerken.

  • Maandag van 10:30 tot 11:15

Meld u aan voor een proefles 0517 – 39 58 74 of via info@zwembadbloemketerp.nl

Images