Spring naar inhoud
Burg. J. Dijkstraweg 11
8801 PG Franeker

Telefoon 0517-395874
info@zwembadbloemketerp.nl

Actieve zwemmers

De actieve banenzwemmer kan gedurende de openingstijden voor het recreatief zwemmen bij ons terecht. Soms is dit in combinatie met een doelgroep. Zie voor de openingstijden recreatief zwemmen.

Voor de actieve banenzwemmer heeft de KNZB Mijn Zwemcoach ontwikkeld.

Trainen in je eigen tempo, op de dagen en tijden dat het jou uitkomt? Met een persoonlijk trainingsschema zwemmen? Bij Mijn Zwemcoach bepaal je zelf wanneer, hoe vaak en op welk niveau jij traint.

Voordat je met je persoonlijke trainingsschema gaat zwemmen, bepaal je eerst je huidige zwemniveau. Hierdoor sluit je zwemtraining aan op jou huidige niveau. Je hebt de keuze uit vier verschillende niveaus.

  1. Het eerste niveau is de startende zwemmer, voor iedereen die weinig tot geen ervaring met zwemmen heeft.
  2. Het tweede niveau, de recreatieve zwemmer, is het niveau voor de zwemmer die al wekelijks zijn of haar baantje zwemt en techniek en uithoudingsvermogen wil verbeteren.
  3. Het derde niveau is de sportieve zwemmer. De sportieve zwemmer traint meer dan één keer per week en heeft de techniek van enkele zwemslagen redelijk onder de knie.
  4. Het vierde niveau is de prestatieve zwemmer. Dit niveau typeert bijvoorbeeld triatleten en (oud-) wedstrijdzwemmers. Met de hulp van Jacco Verhaeren kom je erachter welk niveau het beste bij je past.

Als je een niveau gekozen hebt, is het tijd om je trainingsschema aan jouw wensen aan te passen. Een volledig trainingsschema bestaat uit 24 trainingen. Je bepaalt zelf hoe veel keer per week, op welke dag en hoe laat je traint! Zo past de zwemtraining altijd in jouw weekplanning. Iedere training heeft een vaste opbouw. Je start met inzwemmen, gevolgd door twee kernen (een techniek en conditie oefening) en als afsluiting uitzwemmen. De meeste zwembaden in Nederland zijn 25 meter lang. Sommige baden zijn echter 50 meter lang. Elke zwemtraining is gebaseerd op een bad van 25 meter. Hou hier dus rekening mee als je zelf in een 50 meter bad traint. Twijfel je aan de lengte van het bad, vraag dit dan na bij de badmeester of de receptie van het zwembad.

Wanneer je een zwemtraining hebt voltooid, vink je deze af en kun je in je persoonlijke logboek je ervaringen kwijt. Heb je een trainingsschema volledig afgerond, dan heb je de mogelijkheid om door te stromen naar een volgend niveau. Heb je echter het gevoel dat je nog niet toe bent aan een stapje hoger, maar ga je liever nog een trainingsschema zwemmen op hetzelfde niveau, dan is dat ook mogelijk. Mijn Zwemcoach biedt je dan een nieuwe volledige zwemtraining aan op hetzelfde niveau!

Direct aan de slag en met een trainingsschema zwemmen? Word dan nu lid en schrijf je in!

Wil je alvast een trainingsschema inzien? Kijk dan bij proeflidmaatschap
voor een voorbeeld.