Zwemlessen voor 30 Wit-Russische kinderen

Vrijdagmiddag 2 maart zijn 30 Wit-Russische kinderen en twee leerkrachten neergestreken in Dronryp. Op uitnodiging van Werkgroep Stichting Kinderhulp Rusland Dronryp verblijven zij gedurende acht weken bij gastgezinnen in het dorp. Dit project wordt al sinds 1997 om de vijf jaar herhaald en is voor het dorp een prachtig bijdrage aan het welbevinden van deze kwetsbare jonge gasten. In deze periode gaan de kinderen gewoon naar school. CBS het Anker heeft een lokaal ter beschikking gesteld waar de kinderen in de leeftijd van negen en tien jaar dagelijks hun lessen kunnen volgen. Ook is er voor- en naschoolse opvang georganiseerd, zodat de gastouders gewoon hun gebruikelijke werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren.

Energieboost

De kinderen uit de omgeving van Drybin (plaats in Wit-Rusland die uit de grond is gestampt om vele noodgedwongen geëvacueerde omwonenden van Tjernobyl op te vangen) verblijven hier acht weken, omdat is bewezen dat zij in een periode van minimaal zeven weken een enorme energieboost opdoen. Hun bloed is dan weer voorzien van alle goede voedingsstoffen. Door tegelijkertijd ook een sportief programma aan te bieden gaat ook de conditie vooruit. Twee vliegen in één klap. Je ziet de kinderen genieten van al het goede wat hun wordt aangeboden.

Zwembad Bloemketerp

Zwembad Bloemketerp zal de groep 14 zwemlessen aanbieden, om hen zo vertrouwd te maken met water. De meeste kinderen kunnen niet zwemmen en zijn te arm om zwemlessen te volgen. De veertien lessen zullen feestelijk worden afgesloten met het behalen van een prachtig getuigschrift.

Op 7 maart  was het hun eerste kennismaking met het heerlijke warme badwater. Voor vele kinderen meteen ook de eerste zwembadervaring in hun leven. Dankzij de financiële steun van zuivelconcern Friesland Campina uit Dronryp, en de medewerking van Zwembad Bloemketerp  zelf, zullen de 30 kinderen voortaan veilig het water in kunnen en wellicht de broertjes en zussen uit het gezin enige zwemvaardigheid bij kunnen brengen. Een prachtig initiatief waaraan de kinderen echt wat hebben.

Werkgroep SRK is ontzettend blij dat het management van Zwembad Bloemketerp  de kinderen zo enthousiast onderdak biedt en hoopt dat zij over vijf jaar weer gebruik mogen en kunnen maken van dit onmisbare overdekte zwembad.

Stichting SRK Dronryp

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *