Met de Auto te Water

Jaarlijks komen er in Nederland 750 – 800 auto’s in het water terecht. Gelukkig meestal alleen met materiële schade tot gevolg, maar soms toch ook met persoonlijk letsel en in het ergste geval zelfs dodelijke afloop (over de afgelopen 10 jaar gemiddeld 60 dodelijke slachtoffers). Vaak weten mensen niet precies hoe te handelen. De door de overheid geplaatste handelswijze bij een geval auto te water is sterk achterhaald gezien de moderne technieken welke in een auto aanwezig zijn. Vele ontsnappingsmiddelen werken niet naar behoren zo werd na uitvoerig testen door het team ondervonden.

De cursus bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte waarin de diverse hulpmiddelen worden behandeld. Per groep worden er daadwerkelijk autoruiten gebroken met de ontsnappingsmiddelen en wordt er over auto-technische zaken uitleg gegeven.

Het praktijkgedeelte is aansluitend waar per 2 personen met de geprepareerde auto te water wordt gegaan. In de praktijk kan het voorkomen dat een inzittende beademd of gereanimeerd moet worden of dat er hulp moet worden geboden aan inzittenden van een te water geraakt voertuig. Ook dit gedeelte wordt tijdens de cursus uitvoerig beoefend.

Afgelopen zomer mochten we deelnemen aan een veiligheiddag te Amsterdam. Hart van Nederland bestede aandacht aan het onderwerp:

http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2016/wat-moet-je-doen-als-je-met-de-auto-in-het-water-belandt/  

Tevens was het Jeugdjournaal aanwezig en heeft onderstaande uitzending opgenomen:

http://jeugdjournaal.nl/artikel/2131166-hoe-ontsnap-je-uit-een-zinkende-auto.html

De nieuwsfeeder op de website van de organisatie MATW volgt dagelijks nieuwsberichten over het onderwerp:www.metautotewater.nl/nieuws

 Enige honderden cursisten hebben reeds deelgenomen aan de cursus Met Auto Te Water. De planning voor deelname wordt binnenkort op de website geplaatst

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *