Schoolzwemkampioenschappen

Zwembad Bloemketerp was afgelopen zaterdag 9 april het terrein van alweer de 4e editie van de schoolzwemkampioenschappen in de gemeente Franekeradeel.  Ook deze keer was de organisatie rondom de wedstrijd in handen van de Franeker zwemclub F.Z.C.’54.Er hadden zich zeven scholen ingeschreven en dat was minder dan in de vorige edities maar het enthousiasme en de spanning waren er niet minder om.

De middag begon met een demonstratie van een achttal F.Z.C’54 zwemmers die de aanwezigen trakteerden op een tweetal estafettes en waar de jeugd ademloos naar zat te kijken. Daarna mochten ze zelf laten zien waartoe ze in staat waren en dat er in Franeker genoeg zwemtalent rondloopt was al gauw te zien!

Alle teams gingen van start met een 6 x 25 meter vrije slag estafette en dat bracht de wedstrijdstemming er direct goed in. Vervolgens kwamen alle deelnemers twee maal individueel aan de start voor 25 of 50 meter vrije slag en rugslag waarna de middag werd afgesloten met een ludieke estafette.

Hiervoor hadden alle deelnemers een statiegeld fles bij zich die ze aan de overzijde in een boodschappenmandje moesten deponeren. Een leuke afsluiting van een sportieve middag met de prijsuitreiking als spannend einde. Wethouder Twerda van de gemeente Franekeradeel en wethouder Dijkstra van de gemeente Menameradiel waren aanwezig om de welverdiende medailles en de wisselbeker voor de winnaar uit te reiken.
Uiteindelijk werd het team van de Toermalijn derde, was de tweede prijs voor de Twirre en kwam het team van de Korendrager als verdiende winnaar uit de strijd. Zij mogen zich een jaar lang schoolzwemkampioen van de gemeente Franekeradeel noemen!

Alle uitslagen en foto’s vind u terug op www.fzc54.nl

1e prijs 2e prijs 3e prijs

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *