Waterpolo FZC54

Het Aspiranten team van FZC team (jeugd < 17) speelde zaterdag thuis in zwembad Bloemketerp tegen Hoogeveen.  Met name door goed samenspel en het rustig opbouwen van de aanval kwam FZC’54 op een voorsprong van 5-0 na het eerste part. Dit gaf genoeg zelfvertrouwen voor de rest van de wedstrijd. Maar in het 2e part van de wedstrijd liep de aanval van FZC54  niet meer. Ook werden er een aantal verdedigingsfouten gemaakt. Gelukkig kon Hoogeveen deze niet benutten stand 6-1. Maar in  het derde part had FZC de wedstrijd weer onder controle en liep uit naar 10-1 met een mooi doelpunt van Yvar Wijnstra in de laatste seconden.  Het was nu zaak in het 4e part zaak om het hoofd koel te houden. En dat lukte. Eindstand 13-3.

Daarna gingen de Heren van FZC54 te water tegen Zepta uit Ter Apel. FZC is bezig met de opbouw van zijn Heren team dat voornamelijk uit spelers onder de 25 jaar bestaat. Hun doel is dit jaar kampioen te worden in de 4e  klasse van de waterpolo competitie. Het team van Zepta is een veteranen team dus de opdracht van de coach Piter Bakker was zoveel mogelijk zwemmen, snelle uitbreken bij bal verlies, zodat de tegenstander gedwongen wordt om ook veel te zwemmen.  In de eerste twee partje van de wedstrijd ging dit prima en kwam FZC54 op een voorsprong van 8-1. Maar in de 3e periode kwam FZC 54 niet meer door de verdediging van Zepta en werd er slechts een keer gescoord 9-1. In laatste periode kwam Zepta nog sterk terug, maar FZC gaf de voorsprong niet mer uit handen. Met name de jeugd spelers Robin de Visser, Piet Visser en Ulbe Kuipers konden zich goed staande houden in het toch wel fysieke spel van Zepta.  Eind uitslag 13-5waterpolo fzc aspiranten

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *