Waterpolo weekend FZC54 03-10

De waterpolo pupillen van FZC’54 speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijden. In dit team onder de 13 jaar worden de wedstrijden in toernooi vorm gespeeld, 5 tegen 5, over de breedte van het bad. Het leuke van deze klasse is dat jongens en meisje samen in een team spelen.

De eerste wedstrijd was tegen Bolsward. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Fzc 54 ging de laatste periode in met een achterstand van 4-2 en kwamen nog sterk terug. Helaas kwamen ze een doelpunt tekort eindstand 4-5. De tweede wedstrijd was tegen Middelse uit Stiens, stond FZC tot de derde periode op een behoorlijke achterstand van 3-7. Maar de supporters gingen als één man achter de ploeg staan. Helaas werd er nipt verloren met 6-8. Met name door onze meiden Anouk, Naomi en Heleen werd sterk gespeeld.

IMG_0944 IMG_0932 IMG_0931

Een aantal Aspiranten zijn naar het Heren of Dames team gegaan. Wat over is gebleven van beide Aspiranten teams is samen gevoegd. Wij zijn nu druk aan het werk om hier een goed samenspelend team van te maken.

Eemsrobben uit Delfzijl, was afgelopen zaterdag de tegenstander. Een snel team dat met name in de contra snel uitbrak en met enige regelmaat met twee man voor het doel kwam. Voor de keeper is er dan geen houden meer aan. Fzc’54 had wat moeite met de opbouw van de aanval, zeker toen Eemsrobben met een dubbele dekking op de midvoor ging spelen. Pluspunten waren er zeker, het duidelijk te zien dat wij aardig op conditie komen en ook het samen spel gaat steeds beter. Eindstand 4-15.

IMG_1808 IMG_1741 IMG_1670

De Heren spelen in de 4e klasse hebben een jong team en willen graag kampioen worden. Na de nederlaag van vorig week waren zij extra gemotiveerd om de partij tegen Bolsward winnend af te sluiten. En dat lukt. FZC’54 was met name in de aanval snel , speelde deze goed uit, de verdediging lag goed dicht wat resulteerde in de overwinning , einduitslag 10-3.

IMG_2348 IMG_2303 IMG_2121

Onze Dames speelden met Bolsward in Assen tegen Aqua’68. Ondanks vier strafworpen tegen werd er gewonnen met 10-6. Nuchtere commentaar van de Dames “we zijn gewoon goed”. Geen speld tussen te krijgen.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *