Zwemles met iPad

Bron Leeuwarder Courant.

Klachten van ouders dwingen zwembaden om kinderen sneller aan een diploma te helpen. iPads en betere duikschermen moeten voorkomen dat kinderen jarenlang naar het zwembad moeten.

,,Veel ouders zien hun kinderen het liefst zo kort mogelijk in het zwembad,” zegt Mariska Hol van het Nationaal Platform Zwembaden (NPZ-NRZ). ,,Ongeveer de helft van de kinderen maakt het traject af tot en met het C-diploma.”

Ook bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) is de lange duur van het hele traject de meest gehoorde klacht. Erik van Heijningen van de KNZB wil doen wat hij kan om te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen ook hun C-diploma halen.

,,Een kind kan uiteindelijk pas goed zwemmen met alle diploma’s op zak,” zegt hij. ,,Maar je kunt wel de duur verkorten door niet één, maar twee keer per week les te volgen. Ouders kunnen goed chagrijnig worden als ze voor een A- en een B-diploma anderhalf jaar lang wekelijks in het zwembad zitten.”

Met de iPad het water in
Een hulpmiddel om de lestijd te verkorten, kan de iPad zijn, zegt Raoul Heezen van de iPad-zwemschool. Het apparaat helpt kinderen bij het leren van de zwembewegingen. ,,De tablet met animaties is waterdicht en kan mee het zwembad in.”

Duikschermen waar kinderen doorheen moeten zwemmen voor het B-diploma, krijgen contrastkleuren, wat de oefening vereenvoudigt. NPZ-NRZ en KNZB benadrukken dat er een grens is aan de snelheid waarmee een kind een diploma kan halen. Hol: ,,Het moet wel pedagogisch verantwoord blijven.”

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *