Opslach kampioen 2014!

Zwemvereniginging FZC’54 viert dit jaar haar 60 jarig bestaan. Zij organiseerde in samenwerking met zwembad Bloemketerp voor de 2e keer het schoolzwemkapioenschap van Franekeradeel.

De teams bestonden uit 2 leerlingen van de onderbouw, 2 uit de middelste klassen en 2 uit de bovenbouw.  Er namen 9 teams deel. De wedstrijd begon met een estafette, daarna zwommen alle deelnemers twee maal een individueel nummer. Er werd afgesloten, onder luide aanmoedigingen van het publiek, met een fun estafette. Hierbij moesten de leerlingen kledingstukken, liefst droog, naar hun teamleider brengen.  De Twirre werd de winnaar van dit onderdeel

Wethouder Joke Osinga , met onderwijs in haar portefeuille,  reikte de prijzen uit. Ze sprak haar waardering uit voor de organisatie en vooral de deelnemers die er een  mooie sportieve middag van hadden gemaakt.  Zij benadrukte dat onderwijs niet allen het leren van reken en taal is maar ook leren sporten en daarbij samen plezier hebben.

Alle deelnemers  ontvingen uit handen van Joke Osinga een oorkonde.  De derde prijs was voor de Bolder, tweede voor  de  Toermalijn 1. De Opslach werd kampioen en mag voor de tweede keer een jaar de wisselbeker mee naar school nemen.

Wij, personeel van Zwembad Bloemketerp,  vonden het een geslaagde middag en willen de deelnemende scholen, FZC 54 en Joke Osinga bedanken voor deze sportieve middag.

Kampioenen van de Opslach en mevrouw Joke Osinga tijdens de prijs uitreiking.

DSC00338 DSC00326

Uitslag

1e Opslach 1 82 punten, 2e Toermalijn 1 92 punten, 3e de Bolder 96 punten.

 

Voor meer foto’s zie www.fzc54.nl

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *