CDA biedt gratis zwemclinic aan

Zaterdag 1 maart organiseert het CDA voor inwoners van Franekeradeel een gratis zwemclinic. Onder deskundige leiding van Josien Wijkhuijs kunt u kennis maken met de zwemsport en met ‘ons’ zwembad Bloemketerp. Josien Wijkhuijs is lid van de Nederlandse kernploeg en heeft afgelopen zomer Nederland vertegenwoordigd op de Jeugd Olympische Spelen. Er is plaats voor dertig belangstellenden. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 februari via www.cdafranekeradeel.nl

Sportief bewegen is essentieel voor een goede gezondheid voor jong en oud. Sport heeft ook een belangrijke maatschappelijke en sociale functie.  Daarom heeft het CDA Franekeradeel in 2011 met succes gestreden voor het behoud van zwembad Bloemketerp. Het huidige college wilde bezuinigen op sport en had zijn pijlen gericht op het zwembad. Mede dankzij het CDA is dat scenario afgewend. Voor de komende jaren zal het CDA sportverenigingen in onze gemeente blijven ondersteunen. Het subsidiebeleid moet sport betaalbaar en bereikbaar houden. Dat gebruikers daar zelf ook financieel aan bijdragen is vanzelfsprekend, maar het moet wel voor iedereen betaalbaar en toegankelijk blijven. Het CDA is blij met de regeling voor buurtsportcoaches, waarbij er meer wijkgericht sportaanbod in de wijk of buurt kan komen.  Ook het initiatief Franeker Actief werpt zijn vruchten af. Samen met sportverenigingen en organisaties worden laagdrempelige beweegactiviteiten aangeboden waardoor vooral veel jongeren verleidt worden om gezond te bewegen.

Zwemmen verbetert de algehele conditie en is een van de minst blessure gevoelige sporten. Wie enkele basistechnieken van het zwemmen wil oefenen kan zich aanmelden voor de zwemclinic op zaterdagmiddag 1 maart van 13:45 tot 15:00 uur.

wijkhuis

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *