Ster van Franeker

 

Wij waren blij verrast met de nominatie voor de Ster van Franeker en willen dan ook degen die ons hebben voor gedragen hartelijk bedanken en Bote Swart van harte feliciteren met de Ster.

bote-swartFoto: Joachim de Ruijter

Bericht overgenomen uit Franeker Courant

FRANEKER – Bote Swart heeft tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Franekeradeel de Ster van Franeker gekregen. 

In totaal waren  door vijftien inzenders negen kandidaten voorgedragen. ,,Een belangrijk punt bij onze overwegingen om te komen tot een verantwoorde keuze was tevens onze opvatting dat het fenomeen “Ster van Franeker” is bedoeld om met name hen die veelal in relatieve stilte hun (vrijwilligers)werk verrichten in de schijnwerpers te plaatsen”, legt Robert Jansen van de Ster van de Elfsteden uit.

Drie kandidaten streden Nieuwjaarsdag om de prijs.

Piter en Marja Bakker, beheerdersechpaar van het zwembad Bloemketerp. “Zij zetten zich voor meer dan 200% in om het bad open te houden voor alle Franekers en mensen uit de omtrek. Het zwembad Bloemketerp is dankzij het geloof dat ze er in hebben, door Piter en Marja weer op de kaart gezet”, aldus de inzender(s).

Bote Swart, facilitair vrijwilliger bij heel veel evenementen in de stad Franeker. ,,Niet alleen bij het Rock & Roll festival en de intocht van Sinterklaas, maar met name ook tijdens de Agrarische Dagen is hij de man van de elektra en de techniek. Vrije dagen worden door hem met liefde opgeofferd om te komen tot geslaagde festiviteiten”.

Arnold van der Schoot, creatief-, leidinggevend- en organisatie-talent van de stichting Agrarische Dagen. “Arnold stopt veel, heel veel, uren in de organisatie. Met plezier geeft hij leiding aan de vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzetten voor een groots feest voor héél Franekeradeel en omstreken”, zo schreven de inzenders.

 ,,Na ‘ampele overwegingen’ besloot de commissie unaniem dat Bote Swart zich in het jaar 2014 “Ster van Franeker” mag noemen. Deze titel mag tevens worden gezien, mede ook door de nominering van Van der Schoot, als een pluim op de hoed van het gehele comité Agrarische Dagen, voor de organisatie van een meer dan geslaagd AD-evenement in 2013″, aldus Robert Jansen.

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *