Start grote donateurs actie voor Zwembad Bloemketerp tijdens AD

Inmiddels is het al weer twee jaar geleden dat er een Stichting in het leven is geroepen om het zwembad Bloemketerp te kunnen behouden voor Franeker.  Doelstelling van de Stichting is dat het zwembad Bloemketerp beschikbaar en bereikbaar is voor iedere inwoner van Franeker en omstreken.

Zoals bekend  is het exploiteren van een zwembad een kostbare zaak. Na de eerste exploitatiebijdrages ontvangt de Stichting geen subsidie meer en is dus voor haar inkomsten  geheel afhankelijk van het aantal bezoekers, de leszwemmers  en de verhuur van het bad aan derden.  De Stichting ziet sinds de heropening in 2011 een stijging van het aantal bezoekers, maar zit nog niet aan haar benodigde aantal. De Stichting kan gelukkig wel de normale exploitatie sluitend krijgen.

Daarom hebben wij, enkele trouwe zwemmers van het eerste uur en actievoerders  voor het behoud van het bad, een commissie in het leven geroepen en  besloten om het bad te gaan steunen door donateurs te gaan werven.

Dat het belangrijk is om het zwembad te behouden in de directe omgeving en dat de jeugd daar kan leren zwemmen is wel duidelijk geworden als men het aantal verdrinkingsgevallen van het afgelopen jaar in gedachten neemt. Kinderen leren vaak al jong zwemmen maar, omdat het niet wordt onderhouden, mede door het afschaffen van het schoolzwemmen gaat de kwaliteit van het zwemmen snel achteruit.  Dat is natuurlijk heel erg jammer.

Met de bijdrage uit de donateursactie kunnen er nieuwe speelattributen worden aangeschaft, zodat de jeugd extra gestimuleerd wordt om toch vooral naar het zwembad te komen.

Tegelijkertijd is deze actie ook bedoeld om nieuwe bezoekers naar het zwembad te trekken door te wijzen op de ruime openingstijden voor banenzwemmen, recreatiefzwemmen  en alle activiteiten dit in het zwembad plaats vinden.

Denk hierbij aan DISCO zwemmen voor de jeugd (laatste zaterdag van de maand),  ouder en kind zwemmen (maandag en vrijdag), zwemles voor volwassene (zaterdag)en de diverse Aqua sporten (elke avond en elke morgen).

Twee jaar geleden hebben 12.000 inwoners  hun handtekening gezet voor het behoud van het bad dus steun ook nu zwembad Bloemketerp en wordt donateur voor € 10,00 per jaar (of een eenmalige bijdrage) en ontvang per € 10,00 donatie één gratis entreebewijs voor het recreatief zwemmen tijdens de openingsuren van het zwembad.

Namens de donateurs- commissie zwembad Bloemketerp!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *