Zwemmer in het nieuws!

In  mei heeft Ivan Veenstra  zijn zwemdiploma A gehaald.  Maar doorgaan voor het B diploma wilde hij niet. Toen ik hem vroeg: vindt je zwemmen dan niet leuk?, antwoorde hij resoluut : Jawel, vrij zwemmen, maar leszwemmen niet. Maar om hier zonder bandjes te mogen zwemmen moest er een diploma A gehaald worden.  En sinds de schoolvakantie is begonnen weet ik het zeker dat Ivan vrij zwemmen erg leuk vind.  Ivan heeft namelijk bijna nog geen dag gemist in het zwembad! ’s Morgens om een uur of tien komt hij binnen en gaat om zes uur weer naar huis! En soms komt hij na het eten ’s avonds nog even zwemmen

Hoogste tijd voor een nadere kennismaking met Ivan. Hij is negen jaar en woont, samen met zijn ouders en een oudere broer en zus, in Franeker. Zijn zus Chavon is bijna net zo vaak in het zwembad te vinden.  Ivan zit in groep 6 van de Fûgelflecht. Buitenspelen vind hij ook heel erg leuk, maar het liefst is hij toch in het zwembad. Het leukste van het zwembad vindt hij de glijbaan, één van de leukste spelletjes, die in de vakantieperiode in het zwembad gedaan worden,  is dan ook de glijbaanrace.  Maar een bommetje maken vanaf het startblok is ook niet mis.

Natuurlijk was ik nieuwsgierig hoe hij het de hele dag volhield.  Nou, gewoon een fles powerdrink en altijd 4 broodjes met kaas worst en komkommer. En af en toe een bakje patat.

 

Ivan Veenstra van de glijbaan!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *