Alle Russische kinderen geslaagd voor hun zwemcertificaat!

De afgelopen 6 weken heeft Zwembad Bloemkweker een wel heel bijzonder groep kinderen zwemles geven. Twee keer per week kwam er een groep van dertig Russische kinderen, in de leeftijd van 8 tot 10, naar het bad. De kinderen waren via de Stichting Rusland Kinderhulp ondergebrachte bij gastgezinnen in Dronrijp.

Naast dat de kinderen naar school gingen werden voor hen een aantal activiteiten georganiseerd. Zwemlessen waren daar een onderdeel van. Bekend was dat de kinderen in de buurt van een rivier wonen. Gedurende de lessen is daarom veel aandacht besteedt aan “Survival”. Belangrijk daarbij kinderen vertrouwd maken met het water en leren hoe zij zich zelf kunnen redden. Watervrij maken, drijven op zowel rug als buik, wak-zwemmen, kop rol onder water en het oefenen van de zwemslagen waren onderdeel van de lessen.

De kinderen waren dol enthousiast en erg leergierigen. Er werd dan ook serieus geoefend! Maar aan het eind van iedere zwemles was er tijd voor vrij spel en van de glijbaan!

Afgelopen donderdag was het dan zover, tijdens de laatste les werd er “echt” afgezwommen. Alle kinderen zijn geslaagd en ontving onder luid gejuich van alle begeleiders uit handen van de zwemonderwijzers een certificaat met daarop de onderdelen die zij hadden behaald.

Voor de zwemonderwijzers van het zwembad was het leuke en leerzame ervaring om deze kinderen les te mogen geven en vertrouwd te maken met het water.

 

uitreiking van de certificaten

 

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *