Schoolzwemkampioenschap Franekeradeel

Eerste Franeker Schoolzwemkampioenschap.

Zaterdag 18 februari wordt in samenwerking met zwemclub FZC’54 , Zwembad Bloemketerp, de KNZB en de Franeker Courant voor de eerste keer het Franeker Schoolzwemkampioenschap gehouden. Alle basisscholen in de gemeente Franekeradeel zijn uitgenodigd voor deelname.

De teams bestaan zes leerlingen. Twee uit de onderbouw (groep 3 en 4), twee uit de middenbouw (groep 5 en 6) en twee uit de bovenbouw (groep 7 en 8). De leerlingen zwemmen twee keer een individueel nummer maar komen uit in twee team estafettes. De scholen die bij de top drie zijn geëindigd mogen gaan deelnemen aan de regio kampioenschappen. Voor de kampioen stelt de Franeker Courant een wisselbokaal beschikbaar.

De wedstrijd gaat van start om 13:00 in zwembad Bloemketerp. Dus kom kijken naar deze sportieve schoolstrijd en moedig je school aan!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *